Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neve: Duff "Rose" McKagan
Eredeti neve: Michael McKagan
Született: 1964. február 5., Seattle (USA)

Testvérei száma: hét
Zenei képesítése: gitár, dob, basszusgitár, ének 
A Guns-ban: basszusgitár

Kedvencei:a Sex Pistols, meg úgy egyébként a punkzene


Michael McKagan néven született a Washington állam-beli Seattle-ben, 1965 február 5-én, a család nyolcadik gyermekeként. Duff (a punk neve) már beleszületett a zenei környezetbe, bátyja (Bruce), aki maga is basszusgitáros volt, tanította meg neki az elsõ akkordokat.

Duff-ra a punkzene tette a legnagyobb hatást. Saját bevallása szerint tizenöt és tizenkilenc éves kora közt több mint harminc bandában játszott. Nem csak basszgitárosként tevékenykedett, hiszen a dobolást és gitározást és kipróbálta. Majdnem az angol proto-punk együttes, az Angelic Upstarts dobosa lett. A korlátozott rock-köröket már unta Seattle-ben, így otthagyta az egészet és elindult Los Angeles felé.

Rengeteg történet keringett L.A.-rõl, arról, hogy milliónyi jó gitáros nyomul arrafelé. "Azt pedig végképp nem gondoltam magamról, hogy a top gityósok egyike lehetnék. Szóval, hogy legalább megvethessem a kibaszott lábamat, elhatároztam szerzek egy basszusgitárt meg egy erõlködõt, és úgy próbálok szerencsét."

Több együttes után egy rövid idõre beszállt a Road Crew-ba, ahol csak két tag volt stabilan: az egyik egy halkbeszédû, göndör hajú srác, akit egyszerûen csak Slash-nek ("Húgy") hívtak, és egy nagyképû dobos, Steven. Ez a banda mindig új tagok után kutatott, mivel Slash-en, és Steven-en kívül senki sem bírta túl sokáig. Duff így hamarosan ki is lépett, majd jelentkezett Axl hirdetésére...

Szólóalbuma Belive In Me címmel 1993-ban jelent meg. A Guns-ból való kilépése után egy régi bandájának - Ten Minute Warning - címû albuma (1998) is kiadásra került. De Duff a Neorotic Outsiders-ben (1996), és a Slash's Snakepit-ben (1995) is benne volt.