Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neve: Matt Sorum
Eredeti neve: Matthew Sorum
Született: 1960. november 19., Venice Beach (USA)

Zenei képesítése: dob
 
A Guns-ban: dob

Kedvencei: Aerosmith, Led Zeppelin, Deep PurpleMatt Sorum 1960. november 19.-én született a kaliforniai Venice Beach-en. A Cult dobosát Guns N' Roses-hoz Slash szervezte be Steven Adler kiválása után (1990 nyarán). Matt és Dizzy elsõ GN'R koncertje nem is valami kis piti bárfellépés volt, hanem egybõl a brazíliai "Rock In Rio II", 1991-ben. Slash szerint, ha nem ment volna el arra a Cult koncertre, lehet, hogy a banda még akkor (1991) feloszlott volna...

"Az elsõ dolog, amit a koncerten észrevettem, az a dobos nagyszerûsége volt. Arra gondoltam, hogy mi miért nem tudunk találni egy ilyen dobost? Mi ebben a nagy dolog? Szinte a hajamat tépve próbáltam egy olyan fickót találni, aki illett a csapatba. Mi nem csupán kibérelni akartunk valakit, aki rendszeresen eljátssza a rá osztott szerepet. Aztán eszembe jutott ez a Cult buli..."

Slash 

"Végül Matt teljesen gatyába rázta a bandát. Egy hónap alatt megtanult harmincnyolc számot, hangról hangra, tökéletesen..."

Duff, 1990.

Matt hivatalosan 1998-ig volt Guns N' Roses tag, utána Josh Freese lett a dobos. De elõtte Matt csatlakozott a Neurotic Outsiders-hez (1996), és a Slash's Snakepit-ben is dobolt (1995).